Barcelona za 443 miliona eura kupila 12 igrača!
Umtiti se pokazao kao dobar izbor, ali mnogi nisu

Pod vodstvom Roberta Fernandeza

Barcelona za 443 miliona eura kupila 12 igrača!

E. Škorić

Robert Fernandez nije više tehnički direktor Barcelone, ali nakon tri godine angažmana u Kataloniji ostavlja iza sebe čak 12 potpisanih nogometaša za koje je izdvojeno 443 miliona eura.

Iako je došao sezone 2015/16, Fernandez nije odgovoran u tom periodu za dolaske dvojice igrača kao što su Aleix Vidal i Arda Turan.

On je u Barcelonu doveo Samuela Umtitija, Andre Gomesa, Jaspera Cillessena, Denisa Suareza, Lucasa Dignea i Paca Alcacera i sve to u prvoj godini. Mada, bilo je tu i promašaja, a kjao bolja ističu se Umtiti i Cilessen.

Druge godine kupio je Dembelea, Paulinha, Semeda i Deulofeua, a potom Philippea Coutinha i Yerryja Minu. Mina zasad nije opravdao očekivanja, Dembele i Coutiho, te Paulinho i Semedo jesu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zanimljivo da je pod vodstvom Fernandeza više igrača otišlo nego što je došlo. Redom su odlazili Neymar, Arda Turan, Marlon, Deloufeu, Munir i Samper, te Alves, Mathieu i Sandro, Bartra, Maschrano i Mboula...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti