Vjeruje u svoj tim

Ko osvaja Svjetsko prvenstvo? Federer je pretjerao s odgovorom

Edmir Škorić

Najbolji teniser svih vremena Roger Federer sprema se za turnir u Stuttgartu, ali također s nestrpljenjem čeka Svjetsko prvenstvo u nogometu, koje se od četvrtka igra u Rusiji.

Federer se vraća, slijedi njegov dio sezone, a u pripremama za Wimbledon odigraće nekoliko turnira, prije svih onaj u Stuttgartu koji je u toku.

I dok 37-godišnji majstor koji ima 21 Grand Slam titulu marljivo radi da se vrati na prvo mjesto, jedan dio njega razmišlja i o Mundijalu, a na pitanje ko je favorit za zlato u Rusiji, Roger je odgovorio: "Švicarska!".

"Ne mogu da dočekam četvrtak i prvu utakmicu, a Švicarska bi mogla da osvoji titulu", rekao je Švicarac, pa šokirao sve prisutne, ali dobro - svako cijeni i voli svoje više nego tuđe.

Švicarska prvo mora da prođe grupnu fazu gdje se sastaje sa Brazilom, Srbijom i Kostarikom, a za sada je među timovima kojima se daju najmanje šanse da može biti prvak svijeta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.