Schwartzman sastavio 'fudbalski tim' od 11 tenisera u kojem je i Damir Džumhur

Svoje mjesto u njegovih idealnih 11 našao je i naš Damir Džumhur

Schwartzman sastavio 'fudbalski tim' od 11 tenisera u kojem je i Damir Džumhur

S. Grebović

Svjetsko fudbalsko prvenstvo je sve bliže pa je tako groznica predstojećeg Mundijala zahvatila i argentinskog tenisera Diega Schwartzmana koji je izabrao je svoj fudbalski tim sačinjen od tenisih zvijezda.

Schwartzman otkriva kako je ime dobio po legendarnom Maradoni, a priznaje kako mu je fudbal ipak prva ljubav. 

"Oduvijek sam želio postati fudbaler, jer je to ono o čemu svaki klinac u Argentini mašta. Ipak se ispostavilo da sam bolji teniser", rekao je Schwartzman, inače 12. igrač ATP ljestvice.

"Za golmana bi izabrao Leonarda Mayera jer odlično blokira udarce. U odbrambenoj liniji desno bi bio Damir Džumhur koji je veoma brz. U sredinu bih stavio Dušana Lajovića i Fernanda Verdasca, pošto bi mi bio potreban neko krupan i snažan poput Dušana i neko ko bi šutirao lijevom nogom. Lijevi bek bi bio Horacio Zeballos. Ispred njih bih bio ja. Vezni red, bliže napadu, činili bi Rafael Nadal, Rodger Federer i Novak Đoković, dok bi u napadu bili korupulentni Dominik Thiem i Juan Martin del Potro", riječi su Diega Schwartzmana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi