Znate li koliko je Federer zaradio s 13 godina?

Prvi ugovor za Nike

Znate li koliko je Federer zaradio s 13 godina?

E. Škorić

Regis Brunet, bivši teniser, prisjetio se kako je na snagu stupila saradnja između Rogera Federera i slavne kompanije sportske opreme Nike.

Brunet je u intervjuu za francuske novine kazao kako je Nikeu preporučio Federera kada je ovaj imao svega 13 godina.

"Poslali su me 1994. godine da pratim turnir za igrače do 14 godina u Miamiju. Prvo sam morao da pratim mladog Belgijanca, ali onda mi je prijatelj predložio da pogeldam Federera. Vidio sam ga kako igra dvije minute i domah sam otišao do telefonske govornice kako bih stupio u kontakt s njegovim roditeljima. Nikada nisam vidio takav talent. Bio je nervozan jer je mrzio da gubi, što me fasciniralo", rekao je Brunet.

"Dobio je tada 500.000 dolara za pet godina od Nikea. To mu je tada vjerovatno puno pomoglo", dodao je.

Federer je sa 17 godina postao mladi svjetski prvak i njegov napredak je išao iz godine u godinu, a i ugovori su bili sve unosniji.

"Roger bi uvijek ostao smiren jer je pametan. Kako je vrijeme prolazilo, bivao je sve iskusniji i kvalitetniji, ali nije prestajao s napornim radom", zaključio je bivši francuski as.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi