Nadal: Svejedno mi je da li ću osvojiti titulu sa ili bez Federera

Rafa pred duele u Parizu

Nadal: Svejedno mi je da li ću osvojiti titulu sa ili bez Federera

E. Škorić

Rafael Nadal u Parizu traži 11. titulu, a desetu je osvojio lakše jer nije bilo Rogera Federera.

Prvi teniser svijeta napada 18. Grand Slam naslov, a šljaka je naravno njegova podloga i on je bez dileme prvi favorit za osvajanje turnira koji počinje od ponedjeljka.

"Da budem iskren, nije mi bitno je li na nekom turniru igra Federer ili ne. Za mene je to potpuno isto - osvojiti titulu na turniru bez Novaka ili Rogera, a i kada njih dvojica igraju. Ne mogu reći da su titule Rogera ili Đokovića manje lijepe na turnirima na kojima naprimjer ja nisam igrao. Odsustvo Federera je loša vijest za turnir i to je sigurno, ali ja svejedno želim do titule i imat će isto značenje sa ili bez Federera", rekao je Nadal.

Šta očekivati od Novaka Đokovića na ovom turniru?

"Novak je jedan od najvećih igrača u historiji ovog sporta. Za mene se on nije vratio, on je oduvijek tu. Ponekad je teško oporaviti se od povrede, ali bio je dobar u RImu i bez sumnje je jedan od kandidata za titulu u Roland Garrosu", poručio je Španac.

Da li je bilo važno slaviti u Rimu nakon poraza u Madridu (savladao ga Dominic Thiem u četvrtfinalu, op.a)?

"Da, važno je. Madrid je najneobičniji turnir sezone na svijetu i najteži. Uslovi su neobični. Ove godine nisam igrao dobro, ali bilo je važno ostati mentalno jak i osvojiti Rim".

Od početka godine Rafa je dva puta preuzeo prvo mjesto ATP liste ispred Federera.

"Ne razmišljam o tome- Prije finala u Rimu su me pitali da li sam sretan što sam opet prvi, ali rekao sam da mi je stvarna i jedina motivacija titula, a ne povratak na prvu poziciju. To stvarno mislim. Naravno, radije bih da sam prvi, nego drugi ili peti, no trofeji me najviše čine sretnim", zaključio je Nadal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi