Nova titula šampiona Turske u vitrinama "žuto-plavih"

Fenerbahče obranio naslov prvaka

Pravom ekshibicijom košarkaši Fenerbahčea doveli su kraju finalnu seriju u kojoj su u pet utakmica bili bolji od Tofasa iz Burse.

U svojoj Ülker Sports Areni večeras su svoje protivnike demolirali rezultatom 94:64 i tako ovjerili svoj 11. naslov prvaka Turske.

Lišeni pomoći ponajboljih košarkaša Morgana i Crockera gosti nisu ni mogli proći bolje protiv razmahanog Obradovićevog stroja.

Svi košarkaši Fenera uspjeli su se upisati u strijelce u večerašnjem demoliranju Tofasa, a najbolji je bio Duverioglu sa 19 poena i 9 skokova. Henry je kod Tofasa sa 17 poena i 9 asistencija nešto pokušavao, dok je Kadji dodao 12 poena.

Fenerbahce je koncem ove sezone ostao bez glavnog sponzora, ali za ovog giganta nema zime jer je klub preuzeo Ali Koç, jedan od najbogatijih Turaka, te će ovaj klub i u budućnosti biti jedan od glavnih pretendenata na Euroligu i naravno, prvenstvo Turske.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.