Potop Tofasa u Istanbulu

TBL

Potop Tofasa u Istanbulu

Pravi debakl doživjela je momčad Tofasa iz Burse u prvoj utakmici finala doigravanja turskog košarkaškog prvenstva.

Njih je večeras atkualni prvak Fenerbahce razbio s čak 40 poena razlike, tačnije 103:63, te ih ponizio i poslao jasnu poruku u kojem bi smjeru mogla otići ova serija koja se igra na 4 pobjede.

Počelo je loše za Tofas, već krajem prve četvrtine iz igre je isključen njihov najbolji košarkaš Crocker koji je u par minuta dobio dvije tehničke pogreške izrevoltiran sudijskim odlukama. Momčad iz Burse se od toga nije oporavila i na kraju je prošla kao bosa po trnju.

Polazilo je domaćim košarkašima sve od ruke, utakmicu su završili s pet dvocifrenih košarkaša, a najbolji je bio Brad Wannamaker sa 17 poena. Kod gostiju znake života je pokazivao bivši play Fenera Baris Ermis sa 13 poena, dok je Arslan dodao 11.

Učinci ostalih košarkaša Tofasa nisu vrijedni spomena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi