Fener na korak do obrane naslova prvaka Turske

Sigurna pobjeda Obradovićevih izabranika

Fener na korak do obrane naslova prvaka Turske

Košarkaši Fenerbahcea napravili su možda i odlučujući korak ka obrani naslova prvaka Turske. Večeras su u Bursi sigurnom igrom savladali domaći Tofas rezultatom 95:77 i tako poveli sa 3:1 u finalnoj seriji.

Tijekom cijelog susreta momčad Željka Obradovića dirigirala je tempo ove utakmice i pobjednik skoro da nije nikako dolazio u pitanje.

Maestralni Gigi Datome sa 25 koševa je vodio svoj tim do ključnog breaka, a Dixon (15), Wannamaker (15) i Nunnaly sjajno su mu asistirali i ostavili Tofas bez šansi u ovom susretu. Henry s 21, Kadji sa 18, te Owens s 14 poena bili su najbolji kod domaćina.

Izostali su bolji učinci Mejie, Crockera i Ermisa i sada Fenerbahce za dva dana ima prvu meč loptu u svojoj dvorani, a ekipi Orhuna Enea ostaje da se nada da mogu ovu seriju produžiti na još koju utakmicu, budući da su prva dva susreta igrana u Istanbulu bili vrlo blizu Feneru ali nisu uspjeli prelomiti susret na svoju stranu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi