Više nije dio reprezentacije Hrvatske

Dalić ljutito objasnio zašto je Kalinića otjerao kući

Endin Čaušević

Reprezentacija Hrvatske prije dva danas savladala je Nigeriju u prvom kolu grupne faze Svjetskog prvenstva, ali atmosfera u ovom timu nije baš najbolja nakon što je Zlatko Dalić poslao Nikolu Kalinića kući.

Selektor Hrvatske našao se danas u centru pažnje jer je odlučio da Nikola Kalinić više nije potreban ekipi u Rusiji, te je napadača Milana odlučio poslati kući. Ova vijest šokirala je javnost u susjednoj zemlji, a Dalić je objasnio zbog čega se odlučio na ovakav potez.

"Kalinić je trebao da uđe na utakmici protiv Nigerije, zagrijavao se i pozvao sam ga da uđe, a on mi je rekao da nije spreman. Isto tako nije bio spremana na pripremnom meču s Brazilom i jučerašnjem treningu. Meni trebaju zdravi i spremni igrači", ljutito je danas prokomentarisao selektor Vatrenih.

Hrvatska je u prvom kolu lakše od očekivanog upisala pobjedu nad Nigerijom, a u četvrtak ih očekuje spektakularna utakmica protiv Argenitne kojoj odgovara samo pobjeda. S druge strane, u Hrvatskoj se nadaju da ovaj potez Dalića nije poremetio atmosferu u ekipi.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.