Burno u hrvatskoj svlačionici: Dalić Kalinića otjerao kući!
Kalinić je i ranije u ovoj sezoni imao problema, tako je i Gennaro Gattuso odlučio da ga u jednom trenutku izbaci iz tima zbog nezalaganja, a Dalić je isto morao poduzeti neke mjere

Kraj za napadača na turniru u Rusiji

Burno u hrvatskoj svlačionici: Dalić Kalinića otjerao kući!

Edmir Škorić

Iako je prije dva dana pobijedila Nigeriju, u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji nije sve idealno.

Nikola Kalinić, napadač Milana, odbio je da uđe u igru portiv Nigerije i navodno je selektor Zlatko Dalić odmah odlučio da ga pošalje kući, a to bi mogao da saopšti danas u 16:15 na presici.

Dalić je na Kalinića računao za posljednjih pet minuta duela s Nigerijom (2:0), ali je napadač Rossonera odbio ući i zato je očigledno otpisan za ostatak turnira.

Kalinić je imao lošu sezonu u Milanu iako je tamo stigao kao zvučno pojačanje, a uz to je ranije bio suspendovan iz tima odlukom trenera Gennara Gattusa zbog nezalaganja na treninzima.ž

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Ekipu čine 23 igrača i svako za nju mora živjeti. U protivnom nema atmosfere. Ćorluka je nama bitan, a on je bez riječi prigovora prihvatio da bude pričuva", rekao je Dalić.

Top Komentari

Chupy
To je kada igrac nema odgoja, kada je bezobrazan i nekulturan. Neka se Kalinic ostavi fudbala i neka ode u trenerske vode i neka odlucuje ko ce igrati. Bale je Bale, Benzema je Benzema pa znaju sjediti po 3-4 utakmice zaredom na klupi.
25 4
criticos
Tako se to radi. Sada direktno odlučuje o svojoj sudbini. Sproveo je pravilo da je njegova zadnja i da će za eventualni neuspjeh on biti kriv, a za uspjeh kolektiv. Svaka mu čast! A ne kao Baždarević što nije imao hrabrosti stati na rep pa je svoje neuspjehe krio iza igrača, neposluha, lose atmosefere, sretno-nesretnih okolnosti i priče nismo bili dobri i sl.
16 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi