"Kako on može igrati, a ja ne?"

Hrvati otkrili zbog kojeg igrača su se sukobili Dalić i Kalinić

Endin Čaušević

Selektor reprezentacije Hrvatske, Zlatko Dalić, odlučio je da odstrani Nikolu Kalinića iz ekipe i pošalje ga kući nakon što nije želio da uđe u igru na utakmici protiv Nigerije.

Kalinić je jučer doputovao u Split, ali nije želio da otkrije zbog čega je Dalić odlučio da ga otjera iz ekipe. Hrvatsku sutra očekuje žestok duel protiv Argentine, a jasno je da Dalić sada ima nešto kraći izbor što se tiče napada, no poručio je da mu je atmosfera u ekipi mnogo važnije od nekih fudbalera.

Ipak, drama oko Kalinića i Dalića još uvijek nije završena jer su hrvatski mediji objavili razlog zbog kojeg je selektor Vatrenih navodno otjerao napadača Milana kući. Navodno, Kalinić je odbio da uđe u igru na utakmicama protiv Brazila i Nigerije jer je tvrdio da nije spreman, no to je bio samo izgovor.

Kako pišu tamošnji mediji Kalinić je bio bijesan što nije u početnoj postavi Hrvatske, a sve je "eksplodiralo" u odnosu s Dalićem kada ga je ovaj napadač pitao kako Kramarić može igrati prije njega. Dalić je pokušao da objasni, no Kalinića to nije zanimalo i selektor Hrvatske je znao da treba reagovati.

Dalić je nakon razgovora sa svojim pomoćnicima odlučio da otjera Kalinića iz ekipe jer je bio svjestan da bi napadač Milana mogao pokvariti dobru atmosferu u ekipi nakon pobjede nad Nigerijom. Pred Hrvatskom je meč s Argentinom, a sutra ćemo vidjeti da li je situacija s Kalinićem poremetila tim Zlatka Dalića.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.