Footbal Italia bordo tim naziva srbijanskim

Italijani se ne mogu odlučiti iz koje zemlje dolazi FK Sarajevo

Samir Mlaćo

Ukoliko u prvom pretkolu kvalifikacija za Evropa ligu prođu armenski Banants, nogometaši Sarajeva će za rivala imati italijansku Atalantu.

Svakako da je bh. predstavnik favorit u duelu protiv Armenaca, a sigurno da će motiv više izabranicima Husrefa Musemića biti eventualni duel protiv člana Serije A.

Zanimljivo da je portal footbal-italia.net napravio grubu grešku u najavi potencijalnog rivala Atalante. Naime, u uvodnom dijelu teksta se navodi da je Sarajevo klub iz Srbije, ali je autor istog u međuvremenu došao do spoznaje da je bordo tim zapravo predstavnik Bosne i Hercegovine.

Također, pred sam kraj teksta navodi se da će Atalanta 26. jula put Armenije ili Srbije, dok je revanš 2. augusta.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

FK Sarajevo je veliki klub te bi novinari u Italiji trebali da povedu računa o tome i da se bolje informišu prije nego što u javnost puste određene informacije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti