Prijateljski duel

GOŠK bolji od Željezničara u Međugorju

Fudbaleri Željezničara su danas odigrali prvu pripremnnu utakmicu protiv ekipe GOŠK-a. Susret u Međugorju je ponudio dosta dobru igru, a na kraju je završen rezultatom 2:1 za tim iz Gabele.

U prvom poluvremenu je viđen veliki broj prilika na obje strane. Ramić je propustio dva zicera za GOŠK, dok je sa druge strane Zajmović zatresao prečku gola ekipe iz Gabele.

Željezničar u finišu prvog dijela stiže do gola. Blagojević je sjajno izveo slobodnjak sa nekih 25 metara i pogodio rašlje gola GOŠK-a za vodstvo Želje od 1:0.

Prednošću Plavih sa Grbavice se otišlo na odmor, a otvorena igra se nastavila i u drugom poluvremenu.

Viđeno je nekoliko dobrih prilika, a fudbaleri GOŠK-a su u nastavku tražili i penal, ali se sudija nije oglasio. Ipak, GOŠK u 62. minuti dolazi do poravnanja sjajnim golom Veldina Kulovića sa vrha kaznenog prostora.

GOŠK u samom finišu susreta dobija priliku sa bijele tačke doći do trijumfa. Vego je fauliran u kaznenom prostoru Želje, a siguran izvođač najstrožije kazne za konačnih 2:1 je bio Ereiz.

Treba istaći da su u drugom poluvremenu oba trenera dala priliku za igru velikom broju igrača.

Željezničar - GOŠK 1:2

Željezničar: Kjosevski, A. Šehić, Osmanković, Bakrač, Stevanović, Šabanadžović, Vranješ, Blagojević, Zec, Krpić, Zajmović. Igrali su još: Fejzić, B. Šehić, Bogičević, Džindo, Hajdarević, Dacič, Mujagić, Veselinović, Mujarić.

GOŠK: Kozić, Čolić, Đajić, Hasanhodžić, Vego, Zolj, Bošković, Hasanović, Anković, Ereiz, Ramić. Igrali su još: Brkić, Raguž P., Raguž A., Kordić, Miha, Aletić, Kulović, Karamarko, Grvala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.