Nakon isteka ugovora Sanjinu Alagiću

FK Sarajevo raspisuje konkurs za Šefa omladinskog pogona

Midhat Šljivak

FK Sarajevo raspisaće uskoro konkurs za Šefa omladinskog pogona i to zbog reorganizacije poslova unutar omladinskog pogona.

Iz tabora Bordo kluba su se saopštenjem oglasili i najavili su reorganizaciju unutar omladinskog pogona.

U odnosu na ranije, šef omladinskog pogona će pod svojom ingerencijom imati i Akademiju FKS, ali i Školu fudbala Asim Ferhatović-Hase, u čemu će mu pomagati tehnički sekretari Akademije odnosno Škole fudbala. Do sada, poziciju rukovodioca Akademije FKS i Škole fudbala AFH obnašali su Sanjin Alagić i Emir Karahmet, čiji ugovori o radu ističu 30. juna 2018. i ovom prilikom FK sarajevo im se zahvaljuje na svemu što su uradili za naš klub, s napomenom da svi kandidati, koji ispunjavaju uslove, mogu predati prijave na konkurs.

Upravni odbor izražava posebnu zahvalnost gosp. Sanjinu Alagiću, s obzirom na to da je Akademija FK Sarajevo napravila iskorak u odnosu na konkurenciju, a cilj nam je da u budućnosti što više omladinaca postane konkurentno u seniorskoj ekipi. Svojim profesionalnim radom i zalaganjem Alagić je dao veliki doprinos uspjehu Akademije FK Sarajevo, s tim što se ne smiju zaboraviti ni zasluge svih trenera koji su, također svojim radom, udarili veliki pečat uspjesima u protekloj sezoni. Tu se prije svega misli na Dženana Uščuplića, Admira Hasančića i Memnuna Suljagić, ali i ostale trenere u Akademiji.

Podsjetimo još jednom, za vrijeme mandata gosp. Alagića, Akademija se etablirala kao najbolja u BiH i jedna od najboljih u regionu što potvrđuju i rezultati. Osvojene su titule prvaka BiH u svim omladinskim kategorijama u prošloj sezoni, uspješno je obavljena promocija mladih igrača u seniorski tim, a nisu izostali ni zapaženi rezultati na internacionalnim turnirima širom Evrope.

Jedan je cilj.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Jedan je put.

Samo jedan je dom..., naveli su iz FK Sarajevo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.