Promašio posljednji jedanaesterac

Iago Aspas je španski tragičar, ali stiže nešto što će ga utješiti

Fudbalska reprezentacija Španije danas se oprostila od Svjetskog prvenstva u Rusiji, gdje je na penale poražena od domaće selekcije (1:1, 4:3).

Španija je dominirala tokom 120 minuta, ali su fudbaleri Crvene furije podbacili onda kada je bilo najpotrebnije.

Prvi jedanaesterac za Španiju promašio je Koke, a drugi Iago Aspas koji je tako postao jedan od dvojice najvećih španskih tragičara utakmice u Moskvi. Njegov udarac sa bijele tačke nogom je odbranio Akinfeev, a pošto je Aspas morao zabiti da Španija ostane u igri za četvrtfinale, to je označio njihov kraj na Mundijalu.

Iako je Aspas trenutno vjerovatno shrvan od bola zbog promašenog penala, u njegovom klubu su ponosni na njega pa je tako ekspresno nakon završetka utakmice na zvaničnoj stranici Celte Vigo osvanula poruka koja bi ga morala utješiti.

"Ponosni smo na Aspasa, ponosni i na cijelu ekipu", piše na Celtinoj stranici.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.