Kraj za Španiju: Rusi nakon penala u četvrtfinalu!

Osmina finala SP

Kraj za Španiju: Rusi nakon penala u četvrtfinalu!

Midhat Šljivak

Reprezentacija Rusije plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Rusi su danas u Moskvi nakon penala savladali selekciju Španije sa 4:3 (1:1) i prošli su među osam najboljih.

Nakon slabih desetak minuta u kojima nismo vidjeli apsolutno ništa, Španci iz prvog pokušaja prema golu dolaze do vodstva.

Asensio je ubacio iz slobodnog udarca u 12. minuti, lopta pogađa Sergeja Ignashevicha i završava u mreži za prednost Crvene furije od 1:0.

Gotovo da ništa nismo vidjeli u ostatku prvog poluvremena. Španci su se dodavali do besvijesti, ali prave šanse nije bilo.

Ni Rusi sa druge strane nisu mnogo pokazali, ali su u finišu prvog dijela ipak došli do gola i izjednačenja. Rukom je u kaznenom prostoru igrao Pique, a sudija Kuipers pokazuje na bijelu tačku. Precizan je Dzyuba za 1:1 nakon prvih 45 minuta.

Ni nastavak meča nije ponudio previše. Španci su nastavili sa poprilično dosadnim dodavanjima i pravu šansu nisu uspjeli da stvore pred golom Rusije.

Domaća selekcija također nije napravila previše. Fokusirali su se na odbranu svog gola, ali Španci prave šanse propuštaju tek u 85. minuti meča. Akinfeev je spasio Ruse nakon dobrih udaraca Inieste i Aspasa.

Do kraja meča velikih šansi nije bilo. Nakon 90 minuta igre bilo je 1:1 i ušlo se u produžetke.

Najbolju šansu u produžecima imali su Španci. Rodrigo je prošao kroz odbranu, ali je Akinfeev zaustavio napadača Valencije.

Tražili su u drugom produžetku Španci i penal. Sudija Kuipers uz konsultaciju VAR-a je pokazao da penala nije bilo i na kraju se putnik u četvrtfinale odlučio izvođenjem penala.

Tamo se bolje snašla selekcija Rusije i ostvarila je plasman među osam najboljih selekcija svijeta. Junak je Igor Akinfeev koji je u petoj seriji skinuo udarac Iaga Aspasa. Prethodno je odbranio i udarac Kokea.

Rusi će za polufinale igrati protiv boljeg iz duela Hrvatska - Danska.


Svjetsko prvenstvo, osmina finala:

Španija - Rusija 1:1 (3:4pp) (Ignashevich 12'ag / Dzyuba 41'p)

Španija: De Gea, Nacho, Alba, Ramos, Pique, Koke, Busquets, Asensio, Silva, Isco, Costa.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Rusija: Akinfeev, Fernandes, Zhirkov, Kutepov, Ignashevich, Kudryashov, Samedov, Zobnin, Kuzyayev, Golovin, Dzyuba.

Top Komentari

Benjamingst
Da nema VAR-a na ovo SP Spanija bi bila danas u Ctvrt Finalu, kao i mnoge druge jace reprezetacije. Sad VAR neodgovara vecim repkama njima se sviralo sve I svasta sad igraj pa sta bude...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi