Potpuni procvat karijere

Ante Rebić nakon Mundijala pravi transfer života?

Prije početka Svjetskog prvenstva u Rusiji, Ante Rebić nije nosio etiketu fudbalera koji bi mogao biti ključan za Vatrene na Mundijalu pored toliko objektivno većih i poznatijih fudbalskih imena poput Modrića, Rakitića, Mandžukića ili Perišića.

Ipak, zahvaljujući sjajnim igrama u Rusiji, Rebić se isprofilisao u jednog od najboljih hrvatskih fudbalera i čini se da je samo pitanje trenutka kada će stići i nagrada u vidu nekog velikog transfera.

Velike su šanse da Ante Rebić nakon završetka Svjetskog prvenstva napravi transfer života, a karijeru bi možda čak mogao nastaviti i u slavnom Bayernu iz Munchena.

Njegov dojučerašnji trener iz Eintrachta Niko Kovač je danas zvanično predstavljen u Bayernu, a na press konferenciji je prokomentarisao uspjehe hrvatske reprezentacije i posebno pohvalio Rebića.

"Jako sam sretan zbog pobjede, ovo su stvari za kojim hrvatski narod žudi već dvadeset godina. Napokon se pojavila generacija koja bi mogla daleko dogurati i ja im držim fige", rekao je Kovač, koji je potom dodao:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ante Rebić je odličan igrač, dobro bi nam došao u Bayernu. Drago mi je da igra sjajno na Mundijalu i mislim da bi bio od velike koristi našoj ekipi".

Poznato je da Bayern dobije sve što poželi iz ostalih bundesligaških klubova, pa ostaje da se vidi da li će i dobiti i Rebića koji je očigledno velika želja novog trenera Bavaraca.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.