Iznenadile ih vijesti nacionalne španske televizije

Real Madrid se pred ponoć oglasio zvaničnim saopštenjem u vezi Neymara!

Brazilski superstar Neymar se mjesecima dovodi u vezu sa prelaskom u Real Madrid i to je transfer koji javnost (ne)opravdano očekuje već duži vremenski period.

Do sada su brojni mediji objavljivali kojekakve špekulacije vezane za taj transfer, a najdalje je otišla španska nacionalna televizija TVE koja je večeras plasirala vijest da je trostruki uzastopni prvak Evrope poslao PSG-u službenu ponudu za Brazilca u vrijednosti 310 miliona eura.

Izrevoltirani lažnim vijestima, iz Real Madrida su pred ponoć odlučili izdati zvanično saopštenje za javnost u kojem su demantovali TVE, uz čuđenje što nacionalna televizija sa takvim ugledom dozvoljava sebi da lažne vijesti predstavlja kao ekskluzivu.

"S obzirom na informacije koje je TVE večeras objavila o navodnoj ponudi Real Madrida PSG-u za Neymara, naš klub se javno ograđuje i tvrdi da su one lažne. Real Madrid nije poslao nikakvu ponudu ni PSG-u, ni igraču", navodi se na zvaničnoj stranici Real Madrida, nakon čega slijedi:

"Veoma smo iznenađeni i pitamo se da li je moguće da je nacionalna španska televizija objavila ovakvu neistinu i to bez da je kontaktirala bilo koga iz Real Madrida".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.