Amerikanac samo trči za novcem (Foto: EPA)

Nevjerovatna situacija

Wilbekin napravio potpuni haos

Midhat Šljivak

Turski reprezentativac Scottie Wilbekin ponovo je napravio potpuni haos.

Ovaj sjajni bek u februaru bio na korak od dresa Bosne i Hercegovine, ali je na kraju prihvatio ponudu selekcije Turske koja mu je ponudila ogroman novac.

Nekoliko mjeseci kasnije 25-godišnji košarkaš ponovo je napravio haos, a ovog puta je u pitanju izbor novog kluba.

Wilbekin je odlučio napustiti Darussafaku i dogovorio je sve sa Anadolu Efesom. Međutim, dogovor između ekipa nije postignut što je iskoristio Maccabi Tel Aviv i poslao je ponudu od milion dolara koju je Darussafaa prihvatila.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Međutim, Wilbekin neće da ide u Tel Aviv. On striktno želi u Efes koji mu je ponudio tri miliona dolara za dvije sezone i on se tog ugovora ne želi odreći i nema namjeru da ide u Maccabi.

Vidljivo je da je Wilbekinu novac na prvom mjestu i Amerikanac sa turskim pasošem očigledno na košarku gleda samo zbog novca.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.