Scottie Wilbekin potpisuje za Maccabi Tel Aviv

Nesuđeni bh. reprezentativac pronašao novi klub

Scottie Wilbekin potpisuje za Maccabi Tel Aviv

Sjajni američki playmaker Scottie Wilbekin će od naredne sezone nositi dres Maccabi Tel Aviva, pošto će sa ovim klubom potpisati dvogodišnji ugovor sa opcijom produženja na još jednu godinu.

Nesuđeni reprezentativac naše zemlje i novopečeni reprezentativac Turske će predstavljati veliko pojačanje za Maccabi s obzirom da se radi o košarkašu koji je jedan od najboljih strijelaca u Evropi.

Wilbekin iza sebe ima sjajnu sezonu u dresu turske Darussafake koju je vodio i do osvajanja Eurocupa, a svi se još sjećaju njegove simultanke protiv Bayerna kada je ubacio 41 poen (10 trojki).

Iako se špekulisalo da je Wilbekin na pragu potpisa za Anadolu Efes, sjajni Amerikanac sa turskim pasošem će očigledno ipak pojačati redove "Ponosa Izraela".

Top Komentari

Dobar,Los,Zao
Haj ohanite sa ovim Skot-om vise..
6 0
robi
Svaka cast
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi