Beširević potpisao dvogodišnji ugovor sa Olimpikom

Krčmarević ga prekrižio, sada se skrasio na Otoci

Samir Mlaćo

Mladi Amar Beširević koji je prošao kompletnu omladinsku školu kluba sa Grbavice i bio je jedan od nosilaca igre juniorskog tima, koji su ostvarili historijski uspjeh u Omladinskoj Ligi prvaka prethodne sezone novi je član FK Olmpik.

Amar Beširević koji je prošao kompletnu omladinsku školu kluba sa Grbavice i bio je jedan od nosilaca igre juniorskog tima, koji su ostvarili historijski uspjeh u Omladinskoj Ligi prvaka prethodne sezone novi je član FK Olmpik.

Lijevonogi bočni fudbaler je postigao pogodak u susretu juniora Plavih sa Grbavice sa zagrebačkom Lokomotivom, koji se ispostavio kao izuzetno bitan za prolazak u narednu rundu ovog takmičenja. Danas je potpisao dvogodišnji ugovor sa timom s Otoke.

"Po završetku juniorskog staža priključio sam se prvom timu Željezničara, sa kojima sam trenirao u posljednje dvije sezone. Novi šef struke Slobodan Krčmarević je procijenio da neće računati na moje usluge, tako da sam bio slobodan u traženju nove sredine", rekao je Beširević na današnjem predstavljanju i nastavio:

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Stigao je poziv Olimpika i odmah sam prihvatio ponudu kluba koji ima visoke ambicije u narednoj sezoni. Već nekoliko dana treniram sa prvotimcima, neke poznajem od ranije, tako da je proces upoznavanja prošao vrlo dobro, svi su me dobro prihvatili i zahvalan sam im na tome. Sutra putujemo na Jahorinu na drugi dio priprema i na meni je da se nametnem i izborim za minutažu. Zahvalio bih se ljudima iz uprave kluba koji su bili vrlo korektni i konkretni tokom pregovora".

Beširević je pored nastupa za sve omladinske selekcije tima sa Grbavice, stalni član omladinskih reprezentacija Bosne i Hercegovine, za koje je skupio 16 nastupa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.