Šest golova u Vrapčićima, Željo ne izgleda dobro pred Evropu
Foto: FK Velež

Remi u prijateljskoj utakmici

Šest golova u Vrapčićima, Željo ne izgleda dobro pred Evropu

Sjajnu utakmicu odigrali su danas u Vrapčićima Velež i Željezničar, koji su remizirali odigravši 3:3.

Nakon početnog ispitivanja snaga, Velež je uspostavio terensku inicijativu koja se isplatila u 18. minuti. Lucas je šutirao iz daljine, a lopta je okrznula Osmankovića i promijenila smijer te završila iza leđa Kjosevskog.

Čim se krenulo sa centra, Velež je došao i do drugog gola. Ponovo je Osmanković bio tragičar svog tima s obzirom da snosi dio krivice i za drugi gol Rođenih, kojeg je postigao Brandao. Mladi stoper Željezničara je ispucao loptu i pogodio Brazilca, a Kjosevski je ponovo morao po nju u mrežu.

U 26. minuti, prava katastrofa Željezničara. Brandao je lijepo prevario odbranu Plavih i postigao svoj drugi gol za velikih 3:0 nakon nepunih pola sata igre. Imali su nešto kasnije Rođeni veliku priliku i za 4:0, ali je golman Željezničara ovoga puta bio siguran. U prvih pola sata utakmice zaista je izgledalo kao da je Velež viceprvak i osvajač Kupa, a Željezničar federalni prvoligaš.

Igrao se 31. minut kada je Bakrač vratio Željezničar u ovaj meč. Crnogorski stoper je glavom savladao Bobića, koji do tog momenta skoro da nije imao nikakvog posla na ovoj utakmici. Do odlaska na odmor, obje ekipe su imale po nekoliko poluprilika ali se rezultat nije mijenjao.

Velež je na poluvremenu u potpunosti izmijenio ekipu i zaigrao sa drugim timom, dok je trener Željezničara Slobodan Krčmarević tek naknadno pravio izmjene. Željezničar je u 48. minuti smanjio na 3:2 i to sjajnim golom još jednog novajlije Filipa Arežine, koji je iz slobodnog udarca sa 30-ak metara savladao Bobića.

Plavi su u drugom poluvremenu kontrolisali utakmicu, a u 76. minuti stigli do poravnanja. Arežina je prošao po strani i uposlio rezervistu Zajmovića, kojem nije bilo teško da pogodi za 3:3. Do kraja utakmice, Željezničar je pokušao doći i do potpunog preokreta ali rezultat se nije mijenjao.

Željezničaru je ovo bila posljednja provjera pred put u Estoniju i prvu utakmicu 1. pretkola Evropske lige protiv Narva Transa i jasno je da će Plavi sa Grbavice morati drastično popraviti igru ukoliko žele napraviti nešto više u tim duelima.

Prijateljska utakmica:
Velež - Željezničar 3:3

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež: Bobić - Dario, Zvonić, Kuduzović, Mešanović - Ćosić - Behram, Lucas - Mujezinović, Ovčina - Brandao.

Željezničar: Kjosevski - Stevanović, Osmanković, Bakrač, Pavić - Šabanadžović, Hajdarević - Veselinović, Arežina, Blagojević - Krpić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

RacioEmocionalan
Naprijed, naprijed Rođeni!!!
30 10
Plavi orkestar
Velez za klasu bolji u svim segmentima a tek poceo sa pripremama.Zeljo ko’ razbijena vojska.Nikad gori Zeljo.Loš izbor trenera koji ne znaju i iz tog neznanja rade loš izbor igraca je doveo da Zeljo vec godinama nema igru koja ce privuci gledaoce na stadion.
16 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi