Britanski mediji donose najnovije vijesti

Ako propadne "dogovoreni" transfer, Manchester City se okreće Pjaniću

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić ipak bi mogao napustiti Juventus ovog ljeta, javljaju mnogobrojni britanski mediji.

Sjajni veznjak Stare dame dovodi se u vezu sa prelaskom u Manchester City, ali samo u slučaju da engleskom prvaku propadne dovođenje Jorginha iz Napolija koje se čini kao završen posao.

Jorginho je sa svojim agentom dogovorio lične detalje saradnje i sa Cityjem i sa Chelseajem, a sada je sve na predsjedniku Napolija De Laurentiisu koji bi brzo trebao donijeti odluku u koji od ova dva kluba će ga prodati.

Ako Brazilac potpiše za Chelsea, Manchester City će se okrenuti dovođenju bh. reprezentativca koji je prije dvije godine stigao u Juventus iz Rome za nešto više od 30 miliona eura, a u prethodne dvije sezone odigrao 91 utakmicu u crno-bijelom dresu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ono što bi moglo predstavljati problem u realizaciji transfera Miralema Pjanića u Manchester City jeste cijena od 100 miliona eura koju je, navodno, za njega postavio Juventus. Nije tajna ni da su u Juventusu vrlo zadovoljni Pjanićem i da ne bi željeli ostati bez njega, pogotovo ne sada kada je u planu sklapanje tima za osvajanje Lige prvaka.

Miralem Pjanić se u prošlosti povezivao sa velikim brojem klubova, a mediji su ga najčešće 'selili' u Barcelonu, PSG i Chelsea. Manchester City je, međutim, nova priča.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.