Sve je kao prije 20 godina

Zvijezde su se posložile da Francuzi budu prvaci svijeta?

Reprezentacija Francuske će se sutra protiv Belgije boriti za plasman u finale Svjetskog prenstva i šansu da se okiti naslovom prvaka svijeta.

Trikolori su posljednji put bili prvaci svijeta prije tačno 20 godina, na Mundijalu 1998. godine odigranom upravo u Francuskoj.

Tada su Francuze do zlata vodili Barthez, Desailly, Zidane, Vieira, Djorkaeff, a kapiten je bio sadašnji selektor Triklora Didier Deschamps.

Francuska se nada da se veliki uspjeh može ponoviti i u Rusiji, 20 godina kasnije, a "potvrdu" da se imaju čemu nadati navijači Trikolora traže i u "skrivenim znakovima".

Tako se pojavila teorija da je Francuzima suđeno da trijumfalno napuste Rusiju izbog više razloga, pa i zbog sličnosti razvoja događaja onima iz 1998. godine.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Tako je 1998. godine Real Madrid osvojio Ligu prvaka, Izrael pobijedio na Eurosongu, Francuska igrala u grupi C Mundijala, a Hrvatska igrala polufinale Svjetskog prvenstva.

Te 1998. godine je Francuska postala prvak svijeta, a i 2018. godine se stvari, čini se, ponavljaju. Real je osvojio Ligu prvaka, Izrael pobijedio na Eurosongu, Francuska je igrala u grupi C, a Hrvatska je došla do polufinala... Nedostaje još samo da Francuzi osvoje Mundijal.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.