Bh. prvak stigao po pobjedu

Zrinjski u Trnavi započinje evropsku avanturu

Trostruki uzastopni prvak Bosne i Hercegovine, Zrinjski iz Mostara, danas će započeti svoju evropsku avanturu za sezonu 2018/2019.

Prvi ispit fudbalerima iz Mostara predstavljat će ekipa Spartaka iz Trnave, koja je u prošloj sezoni, prvi put u klupskoj historiji, osvojila naslov prvaka u slovačkoj Fortuna ligi.

Da je bilo malo više sreće, Zrinjski bi danas igrao s nekim neuporedivo lakšim protivnikom jer je Spartak bio jedan od najgorih mogućih rivala koje su Plemići mogli dobiti s obzirom na ulogu nosioca koju su imali u 1. pretkolu. Međutim, bilo je suđeno da Zrinjski dobije ravnopravnog protivnika protiv kojeg su šanse za prolaz 50-50.

"Imamo svoje ideje i način igre. Dobro smo izanalizirali ekipu Spartaka koja je napravila neke promjene u sastavu, otišla su im četiri bitna igrača. Najbitnije je da smo pripremili ekipu na način igre koju koristi Spartak. Ono što mene najviše zanima je igra Zrinjskog i spremni smo da pokažemo da zaslužujemo mjesto u drugom pretkolu Lige prvaka. Došli smo da pobijedimo i da dođemo u Mostar s rezultatom koji nam garantuje drugo pretkolo", rekao je trener Zrinjskog Ante Miše pred današnji meč.

"Pratio sam utakmice Zrinjskog, znamo da imaju određene kvalitete i jako dobre igrače. Isto tako, trudili smo se da nađemo njihove nedostatke i trudit ćemo se da ih u predstojeće dvije utakmice i iskoristimo", kazao je trener Spartaka Radoslav Lata.

Utakmica Spartaka i Zrinjskog igra se danas s početkom u 18 sati na prelijepoj City Areni u Trnavi, a revanš je na rasporedu 18. jula u Mostaru.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Pobjednik ovog dvomeča će u 2. prekolu Lige prvaka igrati vjerovatno protiv Legije iz Varšave, dok će gubitnik na megdan Kukesiju ili Valletti u 2. pretkolu Evropske lige.

Spartak je sa kvotom 2.25 blagi favorit u prvom duelu, dok je kvota na pobjedu bh. prvaka i više nego primamljiva.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.