Ryan Giggs je znao šta će biti

Kako je Manchester United prokockao šansu da dovede Mbappea za 5 miliona funti?

Endin Čaušević

Kylian Mbappe jedan je od igrača koji je zablistao na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, no ovaj mladi francuski napadač već dvije godine svojim igrama oduševljava svijet.

Mbappe se pojavio u Monacu za koji je debitovao kao tinejdžer, a u svojoj prvoj sezoni pokazao je da se radi o velikom talentu. PSG je ljetos odlučio da plati oko 180 miliona eura za ovog napadača jer su znali da Mbappe vrijedi tih para, te da će im se to isplatiti u budućnosti.

Međutim, malo ko zna da je Manchester United imao priliku da dovede Mbappea prije dvije godine i to za samo pet miliona funti. Tada je Ryan Giggs pratio Gabriela Jesusa i Mbappea i poručio je Unitedu da ih može dovesti obojicu.

"Mbappea sam gledao prije nego što je svijet čuo za njega i vidio sam da će biti sjajan. Rekao sam vlasnicima kluba da trebaju dovesti njega i Gabriela Jesusa. Mbappea su mogli kupiti za pet miliona funti i onda ga vratiti u Monaco na posudbu, ali nisu to uradili. Godinu dana kasnije koštao je 180 miliona eura", rekao je Giggs.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.