"Kylian Mbappe može osvojiti Zlatnu loptu, zašto da ne?"
Foto: EPA

Drogba vjeruje u Francuza

"Kylian Mbappe može osvojiti Zlatnu loptu, zašto da ne?"

M. Šljivak

Čudesni Francuz Kylian Mbappe je nakon odlične sezone u PSG-u impresionirao sve i na Svjetskom prvenstvu.

Iako mu je tek 19 godina Mbappe je bez sumnje jedan od najboljih fudbalera svijeta u ovom trenutku, a legendarni Dider Drogba vjeruje da može i do Zlatne lopte ove godine.

Proteklih deset godina Cristiano Ronaldo i Lionel Messi su bili dominantni u ovom izboru, ali sada se pojavio Mbappe koji igra zaista fantastično.

"Znam da je još dijete, ali vidio sam kako igra proteklih godina i znam ljude koji su mu pomogli da postane ono što jeste. Sretan sam zbog njega i ako nastavi ovako, zašto ne bi osvojio Zlatno loptu? Imao sam priliku da ga upoznam, razmijenili smo mišljenja i kada je počeo pričati pred mnoštvom uticajnih ljudi i predsjednikom Francuske Macronom, mogu vam reći da on nije dijete, iako mu je 19 godina. Veoma je zreo i odmjeren kada priča", rekao je Drogba.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Mbappe ima priliku da protiv Hrvatske osvoji naslov prvaka svijeta i sigurno je da on ima veliku šansu da osvoji nagradu za najboljeg fudbalera Mundijala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi