Italijanski štoper na meti Crvenih đavola

Nakon sezone u Milanu Bonucci seli na Otok?

Leonardo Bonucci je prije godinu dana u šokantnom transfer napustio Juventus i prešao u redove velikog rivala Milana.

Ipak, nakon samo jedne sezone na San Siru na pomolu je novi veliki transfer iskusnog štopera. Prema pisanju La Repubblice Jose Mourinho želi dovesti Bonuccija u Manchester United, a menadžer kapitena Milana je već jučer obavio razgovore sa čelnicima Crvenih đavola.

Bonucci se povezivao sa još nekoliko evropskih velikana, a špekulisalo se i da bi mogao preći u PSG gdje bi se ponovo udružio sa legendarnim Gigijem Buffonom.

Navodno je United spreman izdvojiti 32 miliona eura za Bonuccijeve usluge. Ova cifra bi značila gubitak za Milan u odnosu na prošlogodišnji transfer (40 miliona eura), ali bi Rossoneri, koji su u velikim finansijskim problemima, uštedili 14 miliona eura po sezoni ukoliko bi prodali iskusnog štopera s obzirom da je to iznos njegovih godišnjih primanja.

Podsjetimo, Milan je izbačen iz UEFA-inih takmičenja zbog kršenja pravila finansijskog fair-playja, a klub je trenutno u haosu jer vlasnik Yonghong Li nije uspio isplatiti dugovanja, te su Rossoneri predati na upravljanje Elliott Managementu koji će pokušati pronaći novog kupca.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.