Kako je Manchester United prokockao šansu da dovede Mbappea za 5 miliona funti?

Ryan Giggs je znao šta će biti

Kako je Manchester United prokockao šansu da dovede Mbappea za 5 miliona funti?

Endin Čaušević

Kylian Mbappe jedan je od igrača koji je zablistao na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, no ovaj mladi francuski napadač već dvije godine svojim igrama oduševljava svijet.

Mbappe se pojavio u Monacu za koji je debitovao kao tinejdžer, a u svojoj prvoj sezoni pokazao je da se radi o velikom talentu. PSG je ljetos odlučio da plati oko 180 miliona eura za ovog napadača jer su znali da Mbappe vrijedi tih para, te da će im se to isplatiti u budućnosti.

Međutim, malo ko zna da je Manchester United imao priliku da dovede Mbappea prije dvije godine i to za samo pet miliona funti. Tada je Ryan Giggs pratio Gabriela Jesusa i Mbappea i poručio je Unitedu da ih može dovesti obojicu.

"Mbappea sam gledao prije nego što je svijet čuo za njega i vidio sam da će biti sjajan. Rekao sam vlasnicima kluba da trebaju dovesti njega i Gabriela Jesusa. Mbappea su mogli kupiti za pet miliona funti i onda ga vratiti u Monaco na posudbu, ali nisu to uradili. Godinu dana kasnije koštao je 180 miliona eura", rekao je Giggs.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi