Juniori Travnika od nove sezone u Omladinskoj Premijer ligi BiH

Bajrić: Cilj nam je da se pokažemo u najboljem svjetlu

Samir Mlaćo

Prozivka igrača i početak priprema juniorske selekcije NK Travnik koja će u sezoni 2018/2019. igrati Premijer ligu BiH zakazani su za nedjelju, 15.7. u 10:00 sati na stadionu Pirota.

Prema riječima trenera juniorske selekcije, Senada Bajrića, ekipa će nakon zasluženog odmora i medicinskih pregleda nastaviti sa trenažnim procesom.

"Zbog izuzetno duge i naporne sezone koju je imala juniorska selekcija NK Travnik odlučili smo napraviti nešto duži odmor. Igrači su nakon iscrpljujuće završnice doigravanja za Premijer ligu zaslužili adekvatan odmor. Sada pak krećemo u novi ciklus, gdje nas očekuju utakmice sa najboljim juniorskim timovima u našoj državi. Naš cilj je da se pokažemo u najboljem svjetlu i izborimo što bolji plasman. Okosnicu tima činit će igrači koji su izborili plasman u Premijer ligu i kadeti naše Akademije koji ove godine prelaze u juniorsku selekciju.“

Interes za igranjem Akademiji NK Travnik i Premijer juniorskoj ligi BiH iskazali su mnogi talentirani igrači iz naše zemlje, ali i inozemstva. U pogledu toga, Dženan Kos, koordinator Akademije NK Travnik ističe da je travnička nogometna škola postala zanimljiva mnogim mladim igračima.

"U posednjih nekoliko dana imali pozive roditelja talentiranih igrača koji su spremni da sa svojim porodicama presele i nastane u Travniku, a sve kako bi njihovo dijete igralo na najvišoj nogometnoj razini u BiH. I to je svakako dimenzija koju je Premijer liga donijela ne samo klubu nego i cijeloj našoj općini. Mogućnost daljeg napretka igrača u Premijer ligi je zaista velika i upravo stoga mnogi mladi igrači žele da su u fokusu trenera i velikih klubova. To povećava konkurenciju, ali i kvalitet nogometa.“

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.