Juniori Travnika izborili Premijer ligu

Završnica Omladinske lige BiH za juniore

Juniori Travnika izborili Premijer ligu

Danas je u Travniku polufinalnim duelom juniora NK Travnik i OFK Gradina počela završnica Omladinske lige BiH za juniore. Fudbaleri Travnika sa na Piroti slavili sa 3:2, pa su tako izborili plasman u finale doigravanja, ali i plasman u Premijer ligu BiH za juniore.

Naime, u Premijer ligu će se plasirati dva kluba iz Omladinske lige, tačnije oba finalista doigravanja. Nakon utakmice sa Gradinom jasno je da će putnik u Premijer ligu biti Travnik, dok će se drugi puntik u elitni rang saznati nakon drugog polufinala, Rudar - Slavija.

Ipak, Gradina je prva došla do vodstva i to preko Anela Arnautovića već u devetoj minuti susreta, ali Travnik u 45. minuti stiže do poravnanja preko Berina Čatića, a neriješenim rezultatom se i otišlo na odmor.

Tek što je počeo drugo poluvrijeme Travnik stiže do novog gola i preokreta. Gol za prednost domaće ekipe od 2:1 postigao je Muhamed Arnaut u 47. minuti susreta.

Igrala se 72. minuta kada je Čatić sa bijele tačke postigao svoj drugi gol i doveo Travnik u vodstvo od 3:1, ali tu nije bio kraj uzbuđenjima na ovom susretu. Gradina je u 85. minuti imala priliku smanjiti zaostatak sa bijele tačke, ali Eldin Mustafić nije uspio realizovati najstrožiju kaznu.

Gradina je uspjela samo ublažiti poraz preko rezerviste Adisa Nurkića koji je u četvrtoj minuti sudijske nadoknade pogodio za konačnih Nk Travnik - OFK Gradina 3:2.

Podsjetimo, na stadiou Pirota koji je domaćin doigravanja Omladinske lige BiH će se osim polufinalnih odigrati i finalni, ali i susret za treće mjesto.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

U toku je drugi polufinalni susret nakon kojeg će se saznati i drugi putnik u Premijer ligu, dok su sutra na programu meč za treće mjesto (10:00) i finale (12:00).

Završnica Omladinske lige BiH - polufinale: NK Travnik - OFK Gradina 3:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi