Foto: Damir Hajdarbašić, www.fkzeljeznicar.ba

Trener Željezničara pred utakmicu sa Narvom

Krčmarević: Samo Zvezda i Rijeka imaju ovakav teren

Željezničar će sutra na Grbavici odigrati revanš meč 1. pretkola Evropske lige protiv estonske Narve Trans, protiv koje je u prvom duelu u Tallinnu slaviosa 2:0.

Plavi su u ulozi velikog favorita, a trener Slobodan Krčmarević je pred utakmicu poručio da ipak neće biti opuštanja.

"Prvo bih pozdravio naše goste i zahvalio im se na gostoprimstvu u Estoniji. Što se tiče utakmice, nama mali problem predstavlja to što nismo u pravom takmičarskom ritmu, fali nam nekoliko utakmica ali ovaj meč će nam dobro poslužiti za to. Moramo odigrati ozbiljno i zabilježiti dobar rezultat, te ne dozvoliti iznenađenje a znamo da se ona dešavaju u fudbalu. Nećemo biti lažno skromni, kvalitetniji smo od Narve Trans koja trenutno ima samo jednu prednost u odnosu na nas a to je uigranost".

"Još uvijek ne mogu donijeti procjenu kakvi smo sada u odnosu na moja očekivanja. Ne mogu reći da sam nezadovoljan prvom utakmicom, ali moramo biti bolji. Mislim da idemo dobrim putem, očekujem strpljenje i navijača i ljudi u klubu, a stvari će doći na svoje".

Krčmarević je istakao zadovoljstvo što će njegov tim ubuduće igrati na novom terenu stadiona Grbavica, koji će sutra imati svoju premijeru.

"Imat ćemo fantastičan ambijent, a ovaj teren je jedan od najboljih ne samo u BiH, već na Balkanu. Mislim da samo Rijeka i Zvezda imaju ovakav teren. Igrači će imati fantastične uslove na Grbavici, to je sigurno".

Trener Željezničara je zadovoljan nastupom novajlija u Estoniji, a raduje ga i dolazak stopera Rodina.

"U mojoj viziji, bekovi moraju biti ofanzivni i mislim da su Stevanović i Pavić odigrali dobro u Estoniji. Također, Arežina i Ćurjurić su odigrali dobro. Mislim da ćemo dosta dobiti i sa dovođenjem Rodina, fino se pokazao na prvom treninzima. On će mi dati i opciju B, proširiti konkurenciju ali i omogućiti da možda probam formaciju 3-5-2 koju preferiram".

Utakmicu jedva čeka i kapiten Željezničara Vedran Kjosevski.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Jedva čekamo da izađemo na novi teren našeg stadiona. Favoriti smo, ne bježimo od toga. Dobro smo se spremili i želimo proći u drugi krug".

Utakmica Željezničara i Narve Trans igra se sutra (srijeda) s početkom u 18 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.