Chelsea prihvatio ponudu

Real Madrid će ubrzo predstaviti veliko pojačanje, navijači nestrpljivo čekaju

Edmir Škorić

Real Madrid ima potrebu da dovede nekoliko velikih imena poslije odlaska Cristiana Ronalda i uprava Kraljeva ne sjedi skrštenih ruku.

Otišao je Ronaldo u Juventus, ali je Real zaradio više od 100 miliona eura i sprema nekoliko spektakularnih transfera.

Sve je nekako izvjesnije da će Eden Hazard biti Ronaldov nasljednik, a Real je Chelseaju poslao ponudu za njega i za njegovog saigrača iz reprezentacije Belgije Thibauta Courtoisa.

I dok Chelsea nema želju da pusti Hazarda, pa se nećka, navodno je prihvatio ponudu za Courtoisa, koji će biti zamjena Keyloru Navasu, a Real bi konačno trebao da pronađe dugogodišnje rješenje na golu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iako se nonstop David De Gea povezivao s Realom, Španci su na kraju odlučili da ukažu šansu Courtoisu, 26-godišnjaku koji već dugo vremena briljira na golu Chelseaja, s kojim je prošle godine bio prvak Engleske.

Prema izvještajima, Chelsea je prihvatio ponudu od 31 milion funti i samo je pitanje dana kada će i zvanično Courtois da se vrati u Madrid. Podsjećamo, prije Chelseaja sjajni Belgijanac branio je u Atleticu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.