Sportski direktor Juventusa otkrio kako se rodila "luda ideja" o dovođenju Ronalda

Spektakularni transfer je i dalje glavna tema u Italiji

Sportski direktor Juventusa otkrio kako se rodila "luda ideja" o dovođenju Ronalda

Juventus je ovog ljeta realizovao najveći transfer. U Torino je stigao čudesni Portugalac Cristiano Ronaldo iz Real Madrida za oko 105 miliona eura.

Ronaldo je danas i zvanično predstavljen kao fudbaler Stare dame, kluba kojeg je sa Realom ovog proljeća razbio na Allianz stadionu u četvrtfinalu Lige prvaka.

Tada je Cristiano Ronaldo od Juventusovih navijača dobio gromoglasne ovacije, a danas je sportski direktor Juventusa Fabio Paratici otkrio da se upravo tada rodila ideja o dovođenju Ronalda u redove Stare dame.

"Luda ideja se rodila nakon prvog meča četvrtfinala ovdje. Kada je Cristiano primio ovacije nakon gola škaricama već tokom sedmice smo razgovarali sa njegovim menadžerom Jorgeom Mendesom... On nam je rekao da je Ronaldo bio zatečen pažnjom koju je dobio ovdje. Bio je impresioniran i želio je jednog dana doći u Juventus", istakao je Paratici na današnjoj press konferenciji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Rekao sam mu da razumijem sve, ali da mnogo snova nikada ne postanu stvarnost. Onda smo se ponovo našli zbog Joaoa Cancela i tada mi je objesnio situaciju i mi smo prihvatili njegovu ideju... Razgovarao sam sa predsjednikom Agnellijem jer smo morali vidjeti da li će se cifre poklopiti prije svega, to je bio najteži dio. On mi je nakon nekoliko sati razmišljanja rekao da pokušam, da vidim da li zaista postoji šansa... Bila je to jedinstvena prilika da dovedemo igrača globalno smatranog najboljim na svijetu", dodao je čovjek koji je jedan od najzaslužnijih što je Ronaldo danas predstavljen u Juventusu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi