Trener Armenaca nakon meča na Koševu

Voskanyan: Banants i Sarajevo su jednake ekipe

Sarajevo je u Jerevanu savladalo Banants rezultatom 2:1 u prvom meču 1. pretkola Lige Evrope, a večeras je na Koševu bordo tim slavio sa 3:0 i rutinski prošao dalje.

Nakon meča govorio je i trener Banantsa Aram Voskanyan, koji žali zbog ispadanja.

Čestitke Sarajevu, želim im sreću u narednim rundama. U prvom meču u Jerevanu imali smo prednost na terenu koju nismo uspjeli realizovati. Zbog rezultata koji nam nije odgovarao, ovdje smo pokušali biti ofanzivni ali nije išlo.

Prvih pola sata smo odigrali dobro, a onda se desilo ono čega smo se pribojavali s obzirom da Sarajevo ima četiri kvalitetna igrača prema naprijed. Prvi gol smo primili iz ubacivanja, a drugi gol je već bila dobra akcija Sarajeva. U nastavku smo krenuli ofanzivnije, ali iz kontre primili još jedan gol".

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Na kraju je trener Banantsa dao jednu izjavu s kojom se mnogi neće složiti.

"Mislim da su Banants i Sarajevo kvalitetom jednake ekipe, jedina je razlika što su oni iskoristili svoje šanse, a mi svoje ne".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.