Sud pomjera donošenje odluke, Sarajevo još čeka potencijalnog protivnika u 2. pretkolu?

Konačna presuda je trebala biti izrečena danas, ali...

Sud pomjera donošenje odluke, Sarajevo još čeka potencijalnog protivnika u 2. pretkolu?

Advokatski tim Milana zajedno sa predstavnicima novih vlasnika Elliott Managementa danas pred Sudom za arbitražu u sportu predstavlja svoju žalbu na odluku UEFA-e da suspenduje Rossonere iz evropskih takmičenja za ovu sezonu.

Milan je izbačen iz Lige Evrope zbog kršenja finansijskog fair playja, ali Rossoneri i dalje imaju pravo na žalbu.

Danas Milan pokušava izbjeći suspenziju, a iako su jučer italijanski mediji saopštili da bi konačna odluka suda trebala biti poznata danas do 18:00 sati čini se da se to neće desiti.

Naime, italijanski Sky prenosi da su dokumenti koje je predao advokatski tim Milana puno kompleksiniji nego što se očekivalo, te da će sudu biti potrebno još vremena da donese konačnu odluku, a to bi se moglo desiti tek sutra.

Navodno je otkazana i pauza za ručak u Sudu za arbitražu u sportu, ali uprkos takvom potezu još uvijek se nije uspjela pregledati sva dokumentacija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, ova odluka je bitna i za FK Sarajevo. Ukoliko Sarajevo večeras na Koševu protiv Banantsa potvrdi prolaz u 2. pretkolo Lige Evrope, od odluke u vezi Milanove žalbe će zavisiti sa kim će igrati u ovoj fazi kvalifikacija.

Ukoliko Milanova žalba bude uvažena Sarajevo ide na Atalantu, dok će u suprotnom slučaju ekipa sa Koševa igrati sa Fiorentinom u 2. pretkolu, naravno ukoliko večeras eliminiše Banants kojeg je u Jerevanu savladala sa 2:1.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti