Sarajevo brani prednost iz Armenije, Široki traži iznenađenje u Domžalama

Bh. klubovi nastavljaju evropski put

Sarajevo brani prednost iz Armenije, Široki traži iznenađenje u Domžalama

Nakon što je sinoć Željezničar prošao u drugi krug Evropa lige, a Zrinjski ispao iz Lige prvaka, preostala dva bh. predstavnika, Sarajevo i Široki Brijeg, nastavljaju svoj evropski put.

Sarajevo će na Koševu dočekati armenski Banants. Bordo tim je u prvom meču prošle sedmice slavio na gostovanju sa 2:1, pa će večeras svakako imati ulogu favorita za prolaz dalje.

"Rezultat iz prve utakmice nam daje za pravo da se nadamo najboljem. Moramo biti pametni i disciplinovani, te ne dozvoliti iznenađenje. Osnovni nam je cilj da prođemo, a nadamo se i dobroj igri pred navijačima koji se vraćaju".

"U sastavu će možda biti jedna ili dvije izmjene u odnosu na prvu utakmicu. Imamo 2:1 iz prve utakmice, ali nije to 5:0. Jedan primljeni gol nas može dovesti u nezgodnu situaciju, vidjeli smo i u Jerevanu da su nas poremetili sa tim golom. Igrat ćemo malo opreznije od početka", rekao je šef struke Bordo tima Husref Musemić na jučerašnjoj press konferenciji pred današnji susret.

S druge strane, trener gostiju Aram Voskanyan je poručio:

"Kada smo došli ovdje, ljudi su govorili da smo odigrali dobro u Jerevanu, ali rezultat je najvažniji. Imamo namjeru prvi postići gol u Sarajevu, a ukoliko uspijemo, onda možemo očekivati da bude svega. Sarajevo će sigurno igrati nešto opuštenije jer ima prednost, ali mi vjerujemo u sebe i želimo se u što boljem izdanju predstaviti sarajevskoj publici. Sarajevo je vrlo kvalitetan tim, ali tražit ćemo našu šansu".

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Ovaj susret počinje od 20.15 sati.

Nešto kasnije, od 21.00, svoj revanš susret u Evropa ligi odigrat će i drugi bh. predstavnik Široki Brijeg koji će gostovati kod Domžalea. Podsjetimo, rezultat na Pecari je bio 2:2 i to nakon što su Slovenci vodili 2:0 na poluvremenu, pa je Široki svakako zadržao šanse da se plasira dalje. Ipak, treba reći da su Domžale svakako favorit i da će bh. predstavnik imati veoma težak zadatak.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije