(Foto: EPA)

Uzaludne velike ponude

Juve odbio Borussiju, Chelsea, PSG...

M. Šljivak

Torinski Juventus odlučio je da u svoje redove vrati defanzivca Mattiju Caldaru koji je prethodnih 18 mjeseci boravio na posudbi u Atlanti.

Sjajni štoper je član Stare dame postao u januaru 2017. godine, ali je godinu i po igrao standardno u timu iz Bergama, a Juve ga je ovog ljeta odlučio vratiti u svoje redove.

Caldara je u Atalanti igrao zaista sjajno. Njegove igre su privukle mnoge ekipe, a Bianconeri su odbili čak tri ponude za njega.

Najviše je nudila Borussia iz Dortmunda. Njemački velikan je poslao ponudu od 35 miliona eura plus pet miliona eura u bonusima.

Potom su Chelsea i PSG poslalo ponude od 30 miliona eura, ali je sve tri ponude torinski velikan odbio. To je znak da Stara dama ozbiljno računa na 24-godišnjeg fudbalera koji je ugovorom vezan do ljeta 2022. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.