Mada, bit će i pojačanja

Premier liga počinje 10. avgusta, a Mourinho već izdiktirao zadnju liniju

Edmir Škorić

Jose Mourinho u rosteru ima dosta defanzivaca, ali jasno je da mu nedostaju jedan ili dvojica koji bi poboljšala zadnju liniju. Povezivao se United s mnogim stoperima, no za sada niko nije došao.

Prošle sezone je pokušavao Portugalac na razne načine, nastojao je da upari Jonesa i Baillyja, Lindelofa i Smallinga, ali na kraju je shvatio da će morati dovesti barem jedno zvučno ime na poziciji stopera.

Klub razmatra stopere od 23 do 29 godina, koji imaju iskustvo igranja u Premier ligi, Seriji A, La Ligi ili Bundesligi.

Raphael Varane, Toby Alderweireld, Jose Gimenez, Alessio Romagnoli, Milan Skriniar, Jerome Boateng, Kalidou Koulibaly i Caglar Soyuncu su igrači koji su navodno na njegovoj listi želja, ali...

"Valencia, Smalling, Bailly i Shaw će zaigrati u zadnjoj liniji", rekao je Mourinho za MUTV.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dakle, on je siguran da će ova četvorka krenuti protiv Leicestera 10. avgusta u prvom kolu, mada za 20 dana, koliko je ostalo, može još puno toga da se promijeni. Ono što je sigurno, izvršni potrpedsjednik Ed Woodward nonstop je s Mourinhom i obojica su svjesni da je vrhunski stoper neophodan da se napadne titula.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.