Mourinho objavio ime novog kapitena, neki su baš iznenađeni

Valenciji traka oko ruke

Mourinho objavio ime novog kapitena, neki su baš iznenađeni

Edmir Škorić

Menadžer Manchester United Jose Mourinho potvrdio je da će Antonio Valencia zadržati kapitensku traku naredne sezone nakon penzionisanja Michaela Carricka.

Carricka je Jose Mourinho prošlog ljeta imenovao za kapitena, ali je Valencia većinu utakmica nosio kapitensku traku i zadržat će je i u narednoj sezoni.

Valencia je u United stigao iz 2009. godine i igrač je s najdužim stažom na Old Traffordu u trenutnoj ekipi, a nakon prijateljskog meča protiv Club Americe Mourinho je potvrdio da će Ekvadorac nositi kapitensku traku.

"Valencia će biti kapiten u narednoj sezoni", kaza je Mourinho.

On je dodao da su, kada on ne igra, mogući kapiteni Smalling, Young, Mata i Herrera.

"Mislim da Nemanja Matić ima sve atribute kao kapiten Manchester Utda, ali naravno da je stigao prije godinu dana", poručio je Jose.

Smatralo se da bi golman David De Gea mogao da dobije tu čast, no Mourinho je ipak odlučio da Valencia bude taj.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi