Mahrez debitovao za Građani

Goetze pogodio za pobjedu Borussije nad Manchester Cityjem

Ovosezonsko izdanje Internacionalnog Kupa šampiona, jednog od najjačih pripremnih turnira, počelo je duelom Borussije Dortmund i Manchester Cityja na Soldier Fieldu u Chicagu, a Milioneri su upisali minimalan trijumf (1:0).

Borussija je na teren izašla u nešto jačem sastavu dok je Guardiola odlučio šansu dati uglavnom mlađim igračima.

Njemačka ekipa je bila nešto bolja u ovom duelu, a odlučujući trenutak se desio u 28. minuti kada je Goetze pogodio mrežu gola Cityja sa bijele tačke. Prethodno je Oleksandr Zinchenko u svom kaznenom prostoru faulirao Christiana Pulisica.

City do kraja nije uspio postići gol, pa je upisao poraz u prvom meču Internacionalnog Kupa šampiona.

Guardiola je u Chicagu dao priliku za igru i novom pojačanju iz Leicestera Riyadu Mahrezu koji je u svom debiju za Građane pružio dobru partiju. Od zvijezda Cityja igrali su još golman Claudio Bravo, te Leroy Sane, dok su priliku da pokažu šta znaju dobili igrači poput Douglasa Luiza, Jacka Harrisona, Lukasa Nmecha, Erica Garcije, Brahima Diaza i Lukea Boltona. Nakon dugo vremena nastup za City je upisao i Joe Hart.

Naravno i u redovima Milionera je zaigrao veliki broj mladih nada, a titulu igrača utakmice je ponio Christian Pulisic koji je osim izborenog penala imao još nekoliko sjajnih poteza.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.