Pohlepa se obila o glavu Raheemu Sterlingu
Sedmična plata reprezentativca Engleske je 170.000 funti (Foto: EPA)

Odbio novi ugovor i to će ga koštati

Pohlepa se obila o glavu Raheemu Sterlingu

Midhat Šljivak

Manchester City poznat je kao tim koji troši ogroman novac na dovođenje pojačanja.

Tako su 2015. godine Građani doveli Raheema Sterlinga iz Liverpoola i nadali su se da će potpuno eksplodirati u sezonama koje su pred njim.

Igrao je Sterling dobro, ali nije napravio iskorak koji se očekivao. Zato je došao red na njegovu prodaju i City je spreman da sasluša ponude za njega.

Sterling je napravio veliku grešku prije samo nekoliko mjeseci. Rukovodstvo Cityja mu je nudilo bolji ugovor od aktuelnih 170.000 funti sedmično, ali on je odbio.

Smatrao je da će dobrim rezultatom sa selekcijom Engleske na Svjetskom prvenstvu podići dodatno cijenu, ali usprkos činjenici da je Gordi Albion stigao do polufinala, Sterling se nije naročito pokazao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bez dileme je ovaj 23-godišnji fudbaler bio jedan od lošijih u selekciji Engleske, pa je odluka da ne potpiše novi ugovor bila itekako loša.

City mu nakon Mundijala ne želi poboljšati uslove. Ako ne pristane na aktuelne, spremni su ga prodati i njegova epizoda na Etihadu lako bi mogla biti završena.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi