Prijateljski meč

Golijada u duelu Bayerna i PSG-a i majstorija otpisanog Renata Sanchesa

Edmir Škorić

Bayern i PSG odigrali su prijateljski meč u Klagenfurtu, a njemački tim je slavio s 3:1.

Iako su Parižani vodili 1:0 na poluvremenu, Bayern je u nastavku zaigrao u novom, podmlađenom sastavu i očitao lekciju Parižanima.

Naravno, nisu prisustvovale brojne zvijezde koje su igrale na nedavno završenom SP-u, ali su tu bile legende poput Buffona, Robbena, Riberyja...

Mladi sin Georgea Weaha, Timothy, postigoa je jedini gol u prvom dijelu, kada je u 31. minuti savladao Bayernovog čuvara mreže Ulreicha.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U nastavku sjajno izdanje Bayernove omladine, ali i par iskusnijih igrača. Martinez je u 60. pogodio za 1:1, potom je u 68. minuti otpisani Renato Sanches postigao gol iz slobodnjaka za 2:1, da bi Zirkzee u 78. postavio konačnih 3:1.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.