Njemački gigant Adidas u Bundesligi spao na samo jedan klub!

Zvuči nevjerovatno, ali...

Njemački gigant Adidas u Bundesligi spao na samo jedan klub!

Nova sezona njemačke Bundeslige počinje 24. augusta i biće to zaista neobična sezona - jer će samo jedan klub nastupati u opremi Adidasa.


Sezonu otvara duel aktuelnog prvaka Beyerna i ekipe Hoffenheima, a to će biti jedini meč prvog kola Bundeslige na kojem će se moći vidjeti dresovi njemačkog proizvođača sportske opreme Adidasa.

HSV kojeg je sponzorirao Adidas se je ispao iz Bundeslige dok je Schalke zamijenio Adidas Umbrom, tako da će Bayern ostati jedni klub u opremi njemačkog giganta u bundesligaškoj sezoni 2018/2019.

Inače, strategija Adidasa je bila da opremaju samo najveće klubove, ali činjenica da su ostali na samo jednom "predstavniku" u domovini zvuči pomalo nevjerovatno.

Nike trenutno ima primat u Bundesligi, te "oblači" Herthu, RB Leipzig, Wolfsburg, Eintracht Frankfurt i Augsburg. U Umbro opremi će igrati Nurnberg, Werder i Schalke, dok će Pumine dresove nositi Sttutgart, Borussia Dortmund i Borussia Monchengladbach. Bayer Leverkusen i Hannover sezonu 2018/2019 dočekuju u dresovima proizvođača Jako, dok su Hoffenheim i Mainz spremili Lotto dresove.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Adidas dakle oblači samo Bayern, Fortuna Dusseldorf će igrati u Uhisport dresovima, a Freiburg u opremi koju proizvodi Hummel.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi