Unai Emery zbunjuje navijače novim pojačanjem?

Edmir Škorić

Unai Emery je po dolasku u Arsenal angažovao nekoliko pojačanja, no potencijalno posljednje pojačanje izaziva čuđenje kod navijača londonskog kluba.

Dovođenje prethodnih pojačanja itekako je smisleno u Arsenalu, ali otkud Emeryju ideja da dovede švicarskog golmana Yanna Sommera?

Švicarski reprezentativac je u Borussiji Moenchengladbach u kojoj ima ugovor na još tri godine, a Marca tvrdi da su predstavnici Arsenala otpočeli pregovore kako bi ga doveli na Emirates.

I donekle bi to bilo smisleno da prethodno nije doveden golman Bayera Bernd Leno, te da klub nema na Petra Čecha, Davida Ospinu, Emiliana Martineza, pa čak i mladog Matta Maceya.

Dakle, Sommer bi bio šesti golman ukoliko dođe, ali onda je za očekivati da ode nekoliko njih, možda Čech i Ospina.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U svakom slučaju, Arsenalove navijače je zbunila odluka Emeryja da kupi novog golmana, ali valjda bivši trener PSG-a zna šta radi.

Uostalom, da ne zna, ne bi ni bio trener jednog velikana kao što je Arsenal.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.