Mora se nekoga i odreći: Emery prekrižio dvojicu fudbalera

Odlasci iz Arsenala

Mora se nekoga i odreći: Emery prekrižio dvojicu fudbalera

Trener Arsenala Unai Emery počeo je ozbiljno mijenjati igrački kadar Arsenala pred novu sezonu.

Španski stručnjak je klub preuzeo od Arsena Wengera koji je 'vladao' pune 22 godine, ali očito da mu mnogi igrači iz Wengerove ere baš i ne odgovaraju, pa je odlučio da znatno promjeni tim.

Do sada su na Emirates stigli defanzivni veznjak Lucas Torreira za 30 miliona eura, golman Bernd Leno za 25, štoper Sokratis za 16, Stephan Lichsteiner kao slobodan igrač i vezista Matteo Guendouzi za osam miliona.

Ipak, neki fudbaleri će morati i napustiti Emirates, a do sada su to učinili, od bitnijih igrača, Jack Wilshere, Santi Cazorla i Per Mertesacker. Prva dvojica su otišla kao slobodni igrači u West Ham, odnosno Villarreal, dok je Mertesacker završio karijeru.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sada Daily Telegraph prenosi kako će još dvojica igrača napustiti klub i to golman David Ospina i napadač Danny Welbeck. Za sada nije poznato gdje će pomenuti dvojac nastaviti karijere.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi