Jahanbakhsh potpisuje za Brighton

Iranac ruši rekord i dolazi u Premier ligu

Fudbalska reprezentacija Irana je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji ostavila odličan dojam uprkos eliminaciji već u grupnoj fazi takmičenja.

Pobjeda nad Marokom, remi sa Portugalom i minimalan poraz od Španije su rezultati kojim Iranci definitivno mogu biti zadovoljni, a neki reprezentativci ove selekcije su nakon Mundijala osigurali velike transfere.

Jedan od njih je Alireza Jahanbakhsh, 24-godišnji krilni napadač koji će u narednim danima vjerovatno potpisati za Brighton. Jahanbakhsh je trenutno fudbaler AZ Alkmaara, a prošle sezone je bio prvi strijelac Eredivisije sa 21 golom na 33 odigrane utakmice. Tome je dodao i 12 asistencija.

Iranski napadač je na putu da sruši klupski rekord AZ-a pošto će vjerovatno biti prodan za 25 miliona eura. Dosadašnji rekorder je Vincent Janssen, kojeg je AZ prodao Tottenhamu za 22 miliona eura.

Kakav će posao AZ napraviti sa Jahanbakhshom najbolje pokazuje podatak da je 2015. godine doveden iz NEC Nijmegena za samo 1.8 miliona eura. Osim Brightona, za njega interes pokazuje i Leicester, dok ga je ranije želio Napoli.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.