Slavlje u taboru Pijetlova: Tottenham i naredne sezone u Ligi prvaka

Na Wembleyju pao Newcastle

Slavlje u taboru Pijetlova: Tottenham i naredne sezone u Ligi prvaka

Tottenham je večeras na Wembleyju porazio Newcastle United i na taj način je osigurao nastup u Ligi šampiona i naredne sezone. Rezultat je bio 1:0. 

Pijetlovi su ovom pobjedom na najbolji mogući način iskoristili kiks Chelseaja koji je nešto ranije odigrao samo 1:1 na domaćem terenu protiv Huddersfielda. Podsjetimo, pomenute dvije ekipe su, uz Liverpool, vodile bitku za Ligu prvaka, a za sada je jedini Tottenham osigurao nastup u elitnom društvu evropskog fudbala, dok je Liverpool veoma blizu.

Jedini gol na večerašnjem susretu postigao je Harry Kane nakon asistencije Son Heung-Mina. To je svakako dobra vijest za sve Engleze koji su bili zabrinuti zbog njegove forme pred World Cup.

U drugoj utakmcii koja je počela od 21.00 sati Manchester City je na oproštaju Yayje Tourea od domaće publike pobijedio na Etihadu Brighton sa sigurnih 3:1. Strijelci su bili Danilo, Bernardo Silva i Fernandinho. S druge strane, pogodio je Ulloa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije