Foto: Twitter/Roma

Brazilac stiže na Olimpico

Roma potvrdila: Dogovoren transfer Malcoma

Italijanski mediji su prije nekoliko dana saopštili da sportski direktor Rome Monchi nije završio sa pojačanjima i bili su u pravu.

Naime, nakon što je dobro zaradila od prodaje golmana Alissona Liverpoolu, Roma dio tog novca koristi za transfer sjajnog Malcoma iz Bordeauxa.

Riječ je o Brazilcu za kojeg se otimalo "pola Evrope" i koji je navodno bio jako blizu transfera u Manchester United protekle zime, ali je očigledno Roma bila najodlučnija da realizuje njegov transfer.

Da je postignut dogovor o transferu saopštio je danas Boredaux, a sada je sve potvrdila i Roma. Na zvaničnim profilima Rome na društvenim mrežama objavljeno je kratko saopštenje:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"AS Roma potvrđuje da je postignut načelni dogovor sa Bordeauxom za transfer fudbalera ovog kluba Malcoma. Transakcija će biti ratificirana nakon pozitivnog ishoda ljekarskih pregleda".

Špekuliše se da će transfer ovog krilnog napadača Romu koštati nešto više od 35 miliona eura, dok će Boredeaux dobro zaradtiti jer je Malcom u ovaj klub stigao u januaru 2016. godine za oko pet miliona eura iz Corinthiansa. Malcom je prošle sezone odigrao 35 utakmica u Ligue 1, te je postigao 12 golova i upisao sedam asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.