Roma našla zamjenu za Alissona: Novi golman stiže sutra!

Prenose italijanski mediji

Roma našla zamjenu za Alissona: Novi golman stiže sutra!

Sportski direktor Rome Monchi veoma je brzo pronašao zamjenu za Brazilca Alissona.

Alisson je prije samo nekoliko dana pojačao Liverpool u rekordnom transferu za jednog golmana (75 miliona eura), a Monchi je brzo krenuo u akciju i još brže pronašao zamjenu.

Kako prenosi Football Italia, na golu Rome će od naredne sezone stajati golman reprezentacije Švedsje Robin Olsen koji bi sutra trebao stići u Rim kako bi prošao ljekarske preglede i potpisao ugovor.

Navodno je cijena transfera 'samo' 12 miliona eura što je skoro ništa u odnosu na ono što je Vučica dobila za Alissona. Pomenuti izvor prenosi kako je agent golmana Švedske i čuvara mreže Kopenhagena boravio ovih dana u Rimu na pregovorima i da je sve brzo završeno pozitivnim ishodom za obje strane.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, cijena od 12 miliona eura će biti rekorda za jednog golmana iz Švedske. Podsjetimo, Olsenu je za ovaj transfer svakako pomogao veoma dobar nastup za reprezentaciju na Mundijalu u Rusiji gdje je igrao četvrtfinale.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi